سیم کارت بینالمللی یکی از ابزارهای ارتباطی با کشورهای مختلف است. این نوع سیم کارت توانایی ارائه خدماتی همچون مکالمه و سایر امکانات استاندارد یک سیم کارت را در سراسر جهان دارد.
از سیم کارت بین المللی اصولاً از طریق آنتنهای متعلق به کشور مقصد برای ایجاد ارتباط استفاده میکنند، به همین دلیل در عملکرد به یک رومینگ بینالمللی شباهت دارند. حال در ادامه این موضوع را برای شما مفصل توضیح میدهیم.
رومینگ چیست؟
قبل از اینکه درباره سیم کارت بین المللی بگوییم، خوب است که کمی درباره رومینگ هم بدانید. شما و هر مسافر دیگری هنگام سفر به خارج از کشور، به طور عمومی نخواهید توانست از خدمات تماسهای تلفن همراه داخلی مانند همراه اول و ایرانسل به صورت پیشفرض استفاده کنید.
با این حال، امکان استفاده از خدمات جایگزینی به نام رومینگ وجود دارد که این امکان را به شما میدهد تا حتی در خارج از کشور از امکانات تماس و پیامک استفاده کنید. با فعالسازی بسته رومینگ، نیازی به خرید سیم کارت در کشور مقصد ندارید و به راحتی از امکانات مشابه با کشور محل سکونت خود میتوانید استفاده کنید، اما اصلا رومینگ چیست؟
رومینگ یک سرویس است که میتواند امکان استفاده از خدمات تماس، پیامک و اینترنت اپراتور تلفن همراه در خارج از کشور را فراهم کند.
با این حال، باید توجه داشت که هر اپراتور ممکن است شرایط و هزینههای متفاوتی برای این سرویس بگیرد، بنابراین مهم است که در کشور مقصد خود، شرایط رومینگ را به دقت بررسی کنید.
البته لازم به ذکر است که با خرید ایسیم شما نیاز خود برای فعال سازی رومینگ را بسیار کاهش میدهید که در این مقاله آن را بررسی خواهیم کرد.
فعال سازی رومینگ سیمکارت ایرانی و بین المللی
فعال سازی خدماتی مثل سیم کارت بین المللی و رومینگ در اپراتورهای مختلف متفاوت است، برای همین ما هر کدام را به طور مجزا توضیح دهیم.
آموزش فعالسازی خدمات رومینگ همراه اول
خوب است بدانید که در حال حاضر، خدمات رومینگ همراه اول در ۱۱۲ کشور با همکاری ۲۷۱ اپراتور تلفن همراه فعال است.
برخی از شمارهها به صورت خودکار پس از ورود به کشور دیگر رومینگ همراه اول را فعال میسازند. اما برای سایر موارد، لازم است که قبل از سفر به دفاتر خدمات تلفن همراه مراجعه کنید. فعال سازی از طریق روشهای زیر را هم از یاد نبرید.
روش اول: کد دستوری
با شماره گیری کد #۲۹*۱۰*، میتوانید خدمات رومینگ همراه اول را فعال کنید. همچنین، با شماره گیری کد دستوری #۶*۱* نیز امکان فعالسازی رومینگ وجود دارد.
روش دوم: ارسال پیامک
برای فعالسازی رومینگ همراه اول، تنها کافی است عدد ۲۹ را به شماره ۱۰ پیامک کنید.
نکات زیر را برای موارد بالا به یاد داشته باشید.
- خدمات رومینگ برای همهی سیمکارتهای دایرهی قدیم همراه اول، به صورت پیشفرض فعال است و نیازی به فعالسازی مجدد ندارد.
- سیمکارتهای دائمی دایرهی جدید از تاریخ ۳۰ مرداد سال ۹۲ خدمات رومینگ ندارند. در صورت داشتن این نوع سیمکارت، قبل از سفر به یکی از دفاتر خدمات ارتباطی مراجعه کرده و خدمات رومینگ را فعال کنید.
آموزش فعال سازی خدمات رومینگ ایرانسل
مشترکان این اپراتور میتوانند با مراجعه به وبسایت ایرانسل، اطمینان حاصل کنند که خدمات رومینگ و سیم کارت بین المللی برای کشور مقصد آنها فعال است.
سپس اقدام به فعالسازی آن نمایند. برای فعالسازی این سرویس باید از اپلیکیشن ایرانسل من استفاده کرد. با ورود به منوی سمت راست این اپلیکیشن و سپس ورود به بخش پرونده، مشترکان میتوانند خدمات رومینگ را فعال کنند.
پس از خروج از محدوده جغرافیایی تعیینشده توسط اپراتور، امکان فعالسازی سرویس رومینگ از بین میرود. در صورتیکه تلفن همراه شما بعد از خروج از کشور در حالت رومینگ قرار نگرفته باشد، باید آن را یکبار خاموش و روشن کنید.
برای انجام تنظیمات رومینگ گوشی و انتخاب اپراتور موردنظر، مراحل متفاوتی باید طی کرد.
سیمکارت ایرانسل بر روی آیفون
برای فعالکردن رومینگ ایرانسل در گوشی آیفون، از طریق تنظیمات گوشی گزینه “Carrier” را انتخاب کنید.
در گوشیهای اندرویدی مانند گوشیهای سامسونگ، از منوی تنظیمات وارد گزینه “Connections” یا “اتصالات” شوید و گزینه “شبکههای تلفن همراه” یا “Mobile Networks” را انتخاب کنید. بعد از ورود به این صفحه، حالت شبکه را برای سیمکارت موردنظر تعیین کنید. سیمکارت ایرانسل بهتر است در حالت LTE/3G/2G قرار بگیرد. پس از طیکردن این مرحله، روی گزینه “اپراتورهای شبکه” یا “Operators Network” فشار دهید.
امکان انتخاب دو گزینه “انتخاب خودکار” و “انتخاب دستی” وجود دارد. با انتخاب گزینه “انتخاب دستی”، تلفن همراه شما شبکههای موجود را جستجو میکند و میتوانید شبکه موردنظر را از لیست ارائه شده انتخاب کنید.
این نکته مهم را به یاد داشته باشید که مشترکان ایرانسل میتوانند علاوه بر سرویس رومینگ بینالملل، از سرویس رومینگ پرواز نیز استفاده کنند.
با فعالکردن این سرویس، شما میتوانید در پروازهای خارجی و بعد از بلندشدن هواپیما تلفن همراه خود را روشن کرده و از خدمات این سرویس بهرهمند شوید.
لازم به ذکر است که امکان استفاده از این سرویس در تمام شرکتهای هواپیمایی وجود ندارد و میتوانید لیست شرکتهای موجود را از اپلیکیشن یا وبسایت ایرانسل بگیرید.
غیر فعال سازی رومینگ
غیر فعال سازی رومینگ هم در اپراتورهای مختلف، متفاوت است.
همراه اول
بسیاری از دوستان عزیز علاقه دارند بدانند پس از بازگشت از سفر خارجی، چگونه میتوانند سرویس رومینگ گوشی و سیم کارت بین المللی خود را غیرفعال کنند.
باید بدانید که در زمینه رومینگ پس از ورود به ایران، نیازی به دستیابی به سرویس رومینگ برای غیرفعال کردن آن نیست، زیرا این سرویس به صورت خودکار غیرفعال میشود و هزینهها بر اساس تعرفههای معمولی حساب میشود.
استثناهایی نیز وجود دارد، به عنوان مثال اگر در نزدیکی مرز سکونت داشته باشید، حتماً اطمینان حاصل کنید که سرویس رومینگ غیرفعال شده باشد، در غیر این صورت تماسهای شما ممکن است بر اساس تعرفه رومینگ محاسبه شود.
برای غیرفعال شدن این سرویس رومینگ، شما میتوانید کد #۲۹*۱۰* را در گوشی خود شمارهگیری و از منوی ظاهر شده، غیرفعالسازی را انتخاب کنید.
ایرانسل
در صورت تمایل به قطع رومینگ ایرانسل میتوانید از کد دستوری USSD زیر استفاده کنید:
*1111*2#
همچنین، یک روش دیگر برای غیرفعال کردن رومینگ و تمامی امور مربوط به سیم کارت بین المللی از طریق برنامه ایرانسل من وجود دارد.
این برنامه، یک ابزار مدیریتی برای کاربران اپراتور ایرانسل است و اگر برنامه را بر روی گوشی هوشمند خود نصب کرده باشید، میتوانید به راحتی از طریق آن رومینگ ایرانسل را غیرفعال کنید.
هزینه رومینگ سیمکارت بین المللی
هزینه رومینگ و خدماتی مانند سیم کارت بین المللی برای اپراتورهای مختلف، متفاوت است. ما در ادامه برای شما هزینه رومینگ همراه اول را میآوریم. (برای ایرانسل خوب است که خود سایت این اپراتور را بررسی کنید.)
تعرفه رومینگ همراه اول
هزینههای مرتبط با رومینگ همراه اول یا به عبارت دیگر تعرفه رومینگ همراه اول و همچنین سیم کارت بین المللی در مقایسه با هزینههای استفاده معمولی، معمولاً بیشتر است. این هزینهها متغیر بوده و به عنوان مثال، تعرفه مکالمه در کشور عراق با تعرفه مکالمه در کشور ترکیه متفاوت است.
در ادامه، برخی از تعرفههای رومینگ همراه اول به تفکیک کشورهای مختلف را برای شما آوردهایم. توجه داشته باشید که این تعرفهها ممکن است تغییر کنند، پس برای اطلاعات دقیقتر، به سایت همراه اول مراجعه کنید. (مالکیت سیم کارت بین المللی مانند سیم کارت عادی است.)
ترکیه
– مکالمه با ایران: ۱۰,۰۰۰ تومان
– مکالمه داخلی: ۵,۵۰۰ تومان
– ارسال پیام کوتاه: ۴,۰۰۰ تومان
– تعرفه یک مگابایت GPRS رومینگ: ۳,۰۰۰ تومان
عربستان
– مکالمه با ایران: ۱۹۵,۰۰۰ تومان
– مکالمه داخلی: ۷۲,۰۰۰ تومان
– ارسال پیام کوتاه: ۳۳,۰۰۰ تومان
امارات
– تعمکالمه با ایران: ۱۲,۵۰۰ تومان
– مکالمه داخلی: ۵,۵۰۰ تومان
– ارسال پیام کوتاه: ۴,۰۰۰ تومان
– تعرفه یک مگابایت GPRS: ۳,۰۰۰ تومان
آلمان
– مکالمه داخلی: ۲۳,۰۰۰ تومان
– ارسال پیام کوتاه: ۶,۰۰۰ تومان
– تعرفه یک مگابایت GPRS رومینگ: ۱۱,۰۰۰ تومان
سوئد
– مکالمه با ایران: ۱۸۸,۰۰۰ تومان
– مکالمه داخلی: ۵۱,۰۰۰ تومان
– ارسال پیام کوتاه: ۲۳,۰۰۰ تومان
قیمتهای فوق مربوط به زمستان ۱۴۰۲ است. (برای اطلاعات بیشتر در زمینه سیم کارت بین المللی میتوانید به صفحه تعرفه های رومینگ همراه اول مراجعه کنید.)
بسته اینترنت رومینگ
در ادامه درباره بسته اینترنت همراه اول و ایرانسل برای سیم کارت بین المللی بیشتر حرف میزنیم.
بسته اینترنت رومینگ همراه اول
پیش از خرید بسته اینترنت همراه اول و همچنین سیم کارت بین المللی برای استفاده در خارج از کشور باید موارد مربوط به کشورهای مختلفی که با این اپراتور قرارداد دارند را در نظر بگیرید. تعداد کشورهای مرتبط با سیم کارتهای اعتباری و دائمی ممکن است متفاوت باشد. این کشورها به دو دسته سیم کارت اعتباری و دائمی تقسیم میشوند و به عنوان زیر هستند:
**جدول کشورهای مرتبط با سیم کارتهای دائمی همراه اول:
- آسیا: ۴۰ کشور
- اروپا: ۳۹ کشور
- آفریقا: ۲۸ کشور
- آمریکا: ۴ کشور
- اقیانوسیه: ۱ کشور
این اطلاعات از منابع رسمی همراه اول گرفته شده است. در حال حاضر، سرویس رومینگ همراه اول برای مشترکان در ۲۷۱ اپراتور در ۱۱۲ کشور جهان فعال است. برای اطلاعات بیشتر به منبع اصلی همراه اول مراجعه کنید.
بسته اینترنت رومینگ ایرانسل
اگر کشوری که وارد میشوید با ایرانسل قرارداد رومینگ دارد، امکان خرید و بهروزرسانی بستههای اینترنتی را با چند کلیک خواهید داشت. پیشنهاد میشود پیش از خرید بسته اینترنت رومینگ، موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید:
- جهت بررسی باقیمانده اعتبار بستهها، میتوانید کد #۶*۱۱۱۱* را از شماره ایرانسل خود شمارهگیری کنید.
- در صورت استفاده از خدمات اپراتورهای مشخص شده در سایت ایرانسل، هزینه اینترنت همراه به اساس تعرفه رومینگ آن کشور محاسبه خواهد شد.
- پس از بازگشت به ایران، ادامه استفاده از بستهها امکانپذیر نیست و باقیمانده حجم آن منقضی میشود.
- تاریخ شروع استفاده از هر بسته با تاریخ خرید همآهنگ است، حتی اگر بیش از یک بسته خریداری شود.
- برای خرید بسته، کشور و اپراتور مورد نظر را مشخص کنید.
سیم کارت خارجی فعال در ایران
همان طور که گفتیم، سیم کارت بینالمللی، ابزاری است که میتواند در موارد مختلفی مانند سفرهای خارجی به شما کمک کند.
اما نکتهای که در اینجا باید بدانید این است که سیم کارت بین المللی فقط برای استفاده در مسافرتهای خارجی نیست، بلکه شما میتوانید در داخل ایران هم استفادههایی نظیر ترید کردن در بایننس یا فعالسازی حساب در وبسایتها و سرویسهای بینالمللی از آن داشته باشید.
علاوه بر این برای گسترش کسب و کار یا ورود به محدودیتهای مربوط به کشورها، ممکن است به یک شماره بینالمللی خارج از کشور و یا یک سیم کارت بین المللی نیاز پیدا کنید.
شماره مجازی
حال که با سیم کارت بین المللی آشنا شدید، خوب است که نکاتی هم درباره شماره مجازی بدانید.
ساخت شماره خارجی از نوع مجازی به شما کمک میکند از مشکلات مربوط به ثبتنام و احراز هویت در سایتهای خارجی بینیاز شوید.
ممکن است گاهی اوقات برای شما پیش آمده باشد که به دلیل کشور محدوده، امکان استفاده از شماره تلفن ایرانی برای ثبتنام در یک سایت یا خدمات آنلاین خارجی مشکلاتی ایجاد شده باشد.
اما با داشتن یک شماره مجازی، میتوانید به راحتی این مشکلات را برای آینده حل کنید.
از این طریق، شما میتوانید بدون ارائه شماره تلفن واقعی، به سایتها و اپلیکیشنهای مختلف دسترسی یابید و اکانتهای واتساپ یا تلگرام جدید بسازید.
در واقع این راهکار به شما این امکان را میدهد که به آسانی با افراد در سراسر جهان ارتباط برقرار کرده و از خدمات مختلف بهرهمند شوید، بدون نیاز به ارائه شماره تلفن شخصی خود.
لازم به ذکر است که در استفاده از شماره مجازی نیاز به رعایت قوانین و شرایط استفاده مربوط به هر سرویس یا سایت وجود دارد تا از هرگونه مشکلات حقوقی جلوگیری شود.
نحوه عملکرد شماره مجازی
اما سوالی که در اینجا پیش میآید، این است که نحوه عملکرد شماره مجازی چگونه است؟
شمارههای تلفن مجازی به شما این امکان را میدهند که از دردسرهای مرتبط با تلفنهای ثابت یا سیمکارت صرفنظر کنید. این شمارهها در یک محیط ابری ایجاد میشوند و به عنوان شمارههای ابری شناخته میشوند. ارائه این شمارهها عمدتاً توسط سرویسهای شماره مجازی انجام میشود.
در مقایسه با شمارههای تلفن معمولی که نیاز به دریافت سیمکارت و تلفن دارند و ممکن است مشکلاتی مانند محل ثابت بودن و هماهنگی مکانی با آنها داشته باشند، شمارههای مجازی به شما این امکان را میدهند که بدون توجه به مکان فعلی خود، از موقعیت تلفنی سایر کشورها بهرهمند شوید.
به عنوان مثال، شما میتوانید در خانه خود در یک روستای دورافتاده در جنوب ایران با دوستان خود در یک کشور دیگر صحبت کنید یا از موقعیت تلفنی دیگر کشورها برای امور مرتبط با تلفن مجازی استفاده کنید.
نحوهی ایجاد شماره مجازی
برای ایجاد یک شماره مجازی، میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم. شما میتوانید به دو روش زیر برای ایجاد شماره مجازی پرداخت کنید:
1. ایجاد شماره مجازی رایگان
2. خرید شماره مجازی
شما میتوانید هرکدام از این روشهای فوق را از طریق اپلیکیشنها یا وبسایتهای مختلف طی کنید. به یاد داشته باشید که برخی از شمارههای مجازی یکبار مصرف هستند، در حالیکه برخی دیگر به صورت دائمی برای شما فعال میمانند. به یاد داشته باشید که برای داشتن شماره مجازی لزوما نیازی نیست که سیم کارت بین المللی داشته باشید.
سیم کارت خارجی ایسیم
وقتی بحث از سیم کارت بین المللی میشود، شما علاوه بر شماره مجازی با عبارتهای جدید دیگر هم مثل سیم کارت خارجی ایسیم آشنا میشوید. اما ایسیم چیست؟
ایسیم مشتق شده از عبارت Embedded SIM است که معنای سیم کارت جاسازی شده میدهد. این تکنولوژی جدیدترین و بهروزترین فرمت برای سیم کارتها را ارائه میدهد. به این معناست که سیم کارت به یک گجت به صورت یکپارچه جاسازی شده و eSIM اصلا یک سیم کارت فیزیکی محسوب نمیشود.
در واقع فناوری eSIM یک چیپ با استاندارد SON 8 است که به صورت مستقیم درون یک گجت طراحی شده و امکان تعویض ندارد.
اما آیا این تکنولوژی وارد ایران شده است؟ لازم به ذکر است که در کشور ما از این تکنولوژی استفاده نمیشود و به این معناست که امکان خرید eSIM
در ایران وجود ندارد. تاکنون شرکت همراه اول هیچ تصمیم یا اقدامی برای استفاده از این نوآوری و ارائه سیم کارت الکترونیکی همراه اول انجام نداده است. اما شرکتهای ایرانسل و شاتل در حال تحقیقات و آزمایشات هستند و نیز به دنبال راهاندازی سیم کارت الکترونیکی در ایران میباشند.
ایسیم در ایران
تا کنون، تنها شرکت ایرانسل تستهایی را انجام داده است، اما هیچ تصمیم جدی برای ارائه ایسیم ایرانسل اجرا نشده است. پس در نهایت در حال حاضر هیچ برنامه یا عملکردی برای ایسیم ایرانسل و فعالسازی ایسیم در ایران مشاهده نمیشود.
اما از ایسیم چگونه استفاده میشود؟ اطلاعات موجود در یک سیم کارت امکان بازنویسی را دارا بوده و به کاربر این امکان را میدهد که با استفاده از چند دستور یا تماس ساده، اپراتور تلفن همراه را تغییر دهند.
استفاده از eSIM نیازمند پشتیبانی از سوی اپراتور مخابراتی است و برای این کار، یک کد QR باید اسکن شود یا از طریق برنامه ارائهدهنده خدمات یک سری مراحل تأیید هویت انجام گیرد. به عنوان مثال، در برخی کشورها، اپراتورها از eSIM برای اتصال به اپل واچ و گوشیهای آیفون پشتیبانی میکنند.
امروزه در برخی از کشورها، بستههای فروش سیم کارت ثبت میشوند که درون آنها هیچ سیم کارتی وجود ندارد، و فقط کد QR و اطلاعات مورد نیاز برای اتصال به eSIM در آنها موجود است. اما همانطور که پیشتر اشاره شد، در ایران، هیچ اپراتوری از سیم کارت الکترونیکی پشتیبانی نمیکند و به همین دلیل متاسفانه امکان خرید eSIM در ایران وجود ندارد!